Ticinská rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Cibulka jarní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.6 dl Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1290 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 322.1 mg
  • Draslík 831.5 mg
  • Vláknina 7442.5 mg
  • Vitamín A 7442.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá velká rajčata seřízneme, vršky odložíme a dužninu opatrně vydlabeme a dáme do mísy. Do mísy přidáme vejce, vodu, osolíme, opepříme a z této směsi na másle usmažíme míchaná vejce. Směsí naplníme rajčata, poklademe plátkem slaniny a sýra a vložíme do pekáče.

  • 2

    Pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě, podáváme posypané kolečky jarní cibulky.

Komentáře k receptu