Rajčata plněná vajíčkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 80 g Šunka uzená
  • 20 g Petržel - nať
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 4 dl Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 341.3 mg
  • Draslík 667.5 mg
  • Vláknina 6089.9 mg
  • Vitamín A 6089.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme vodu k varu, opatrně do ní pomocí lžíce vložíme čtyři vejce. Na mírném ohni je vaříme natvrdo (8-10 minut). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Masitá rajčata omyjeme, uřízneme vršky a lžicí opatrně vydlabeme střed.

  • 3

    Do misky vložíme na malé kousky nakrájený sýr, šunku, oloupanou na plátky pokrájenou cibuli a rozklepneme syrové vejce. Nakonec vložíme připravená vejce natvrdo, vše ochutíme solí, pepřem, pokapeme kečupem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Suroviny důkladně promícháme.

  • 4

    Připravenou směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznuté vršky a naskládáme je na máslem vymazaný, vodou podlitý plech. Rajčata polijeme olivovým olejem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu