Papriková polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1250 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 252.8 mg
  • Vláknina 1461.2 mg
  • Vitamín A 1461.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kapie nakrájíme na nudličky a spařená, oloupaná rajčata na kostičky.

  • 2

    Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a ještě chvíli mícháme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Vsypeme nakrájené kapie, vegetu, kmín a od bodu varu vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, povaříme ještě asi 2 minuty a odstavíme.

  • 3

    Dochutíme solí a vmícháme nakrájenou petrželku.

  • 4

    Polévku můžeme doplnit vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu