Polévka z červených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.5 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 kávová lžička Kari pasta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 hrnek Olej olivový
  • 4 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 434.8 mg
  • Vláknina 8117.5 mg
  • Vitamín A 8117.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a grilujeme až slupka ztmavne. Necháme vychladnout a oloupeme.

  • 2

    Rajčata oloupeme a odstraníme semínka.

  • 3

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme bylinky, prolisovaný česnek, kari pastu a na mírném ohni cca minutu podusíme.

  • 4

    Poté nasypeme nakrájenou cibuli, pórek a opečeme dozlatova.

  • 5

    Přidáme zelí, papriky, rajčata, zalijeme vodou a cca 20min povaříme.

  • 6

    Po vychladnutí vše rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem, chilli omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu