Nákyp s mořským vlkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Ředkvička
  • 60 g Petržel - nať
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 300 g Mořský vlk
  • 60 g Hořčice
  • 60 g Pažitka
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 574.1 mg
  • Vláknina 5212.5 mg
  • Vitamín A 5212.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 106.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme ředkvičky, oloupeme a dáme do mísy. Zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Omyjeme plátky z vlka a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso dáme do vychlazené mísy, přidáme bílek, sůl a mletý pepř a vše promícháme. Nakonec vmícháme 2 dl vychlazené sladké smetany.

  • 2

    Máslem vymažeme zapékací formu a naplníme připravenou směsí a přikryjeme hliníkovou fólií. Vaříme v předem předehřáté troubě na 180 °C ve vodní lázni asi 20 minut. Opereme petrželku a pažitku a nasekáme na kousky.

  • 3

    Scedíme ředkvičky, nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme hořčici, sůl a vše promícháme. Do směsi vmícháme zbývající sladkou smetanu a citronovou šťávu. Vše promícháme a nakonec přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Formu vyklopíme na servírovací mísu. Předkrm podáváme studený s pikantní ředkvičkovou omáčkou.

Komentáře k receptu