Rýže nishiki s červenou ředkví a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 200 g Ředkev
  • 300 g Šunka dušená
  • 250 g Rýže Nishiki
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 6 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 266 mg
  • Vláknina 7975 mg
  • Vitamín A 7975 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kulatou rýži nishiki uvaříme a připravíme dle návodu.

  • 2

    Omytou červenou ředkev jemně nastrouháme a připravíme si nakrájenou šunku.

  • 3

    Hrášek se šunkou zprudka osmažíme na rozehřátém oleji. Uvařenou rýži promícháme, přidáme sherry a vše ještě pár minut smažíme.

  • 4

    Nakonec vmícháme strouhanou ředkev.

Komentáře k receptu