Smažené sváteční kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Ředkvička
  • 300 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Strouhanka
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.58 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 272.9 mg
  • Vláknina 4587.9 mg
  • Vitamín A 4587.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky na jemném struhadle nastrouháme sýr, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, drobně nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, rozklepneme celé vejce, vsypeme mouku, nakonec přisypeme kypřící prášek a vařečkou všechny suroviny důkladně promícháme, abychom získali husté těsto. Na talíř nasypeme hladkou mouku, lžící vykrajujeme z těsta kuličky, ty obalujeme ve strouhance.

  • 2

    Fritovací hrnec s olejem nastavíme na nižší teplotu, v rozpáleném oleji připravené kuličky smažíme přibližně 2 minuty. (Lze připravit i na pánvi s olejem.)

  • 3

    Hotové kuličky vybíráme z fritovacího hrnce, úhledně je skládáme na vhodný talíř nebo podnos.

  • 4

    Ředkvičky důkladně umyjeme, usušíme a nakrájíme na tenká kolečka, která napichujeme na ozdobná párátka a ozdobíme smažené kuličky.

Komentáře k receptu