Telecí ze Strážného

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Salát ledový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Okurky nakládané
  • 5 ks Rajčata
  • 10 ks Ředkvička
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 100 ks Ředkev bílá
  • 1 ks Petržel kudrnka
  • 2 l Voda pitná
  • 0.35 dl Olej slunečnicový
  • 1.4 kg Telecí kýta
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 6 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 5155 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 218.4 mg
  • Draslík 6212 mg
  • Vláknina 67331.6 mg
  • Vitamín A 67331.6 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 499.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z telecí nohy špalíček masa (1.4 kg) odblaníme, omyjeme a vložíme do vody se solí vařit. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel. Oloupeme cibule, česnek a vše přidáme k masu. Vaříme doměkka asi 60 minut.

  • 2

    Očistíme a omyjeme bílé ředkvičky (pálivé), červené ředkvičky, listy salátu, rajčata a petržel kudrnku.

  • 3

    Celý uvařený špalíček masa posypeme silně pepřem 4 barev, osolíme, obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Ve velké pánvi rozehřejeme na správnou teplotu olej a maso osmažíme z každé strany dozlatova.

  • 4

    Usmažené maso položíme na velkou mísu, ozdobíme pokrájenými sladkokyselými okurkami, bílými a červenými ředkvičkami, rajčaty, petrželkou, listy salátu a podáváme.

Komentáře k receptu