Salát ze špenátu a ředkviček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 300 g Ředkvička
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 700 g Špenát listový čerstvý
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 725 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 37.9 mg
  • Draslík 1365.4 mg
  • Vláknina 10104 mg
  • Vitamín A 10104 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.9 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát přebereme, rozdělíme listy a vyhodíme řapíky. Zdravé listy opereme pod tekoucí vodou, osušíme v čisté utěrce. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do vhodné misky. Omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do misky se špenátem a pomocí dvou vidliček promícháme.

  • 2

    Sýr Niva rozdrobíme do jiné nádoby, přilijeme olej, přidáme pálivou mletou papriku a promícháme. Přimícháme do misky se špenátem a ředkvičkami.

  • 3

    Příprava zálivky: Jogurt ve vhodné nádobě smícháme s citrónovou šťávou, cukrem. Připravenou zálivkou zalijeme salát a všechny suroviny důkladně promícháme.

  • 4

    Hotový salát rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu