Španělský salát ze špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 ks Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 246 mg
  • Vláknina 8545.5 mg
  • Vitamín A 8545.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme, necháme okapat a roztrháme nebo nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.

  • 2

    Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme v míse s octem, dochutíme pepřem a solí a promícháme s olejem.

  • 3

    Špenát, cibuli i olivy promícháme s dresinkem a rozdělíme na talíře.

  • 4

    Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na lupínky a krátce osmažíme v pánvi bez oleje. Osmaženými lupínky mandlí pak posypeme salát na talířích a podáváme.

Komentáře k receptu