Drcené ředkvičky v nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Ředkvička
  • 3 g Sůl
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 20 ml Olej sezamový
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 266 mg
  • Vláknina 3305 mg
  • Vitamín A 3305 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkvičky omyjeme, očistíme, položíme na prkénko a paličkou na maso trochu nadrtíme. Do mísy nalijeme sojovou omáčku, ocet, přisypeme cukr a promícháme, aby se cukr rozpustil. Přilijeme oba oleje, vodu, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti dosolíme, promícháme a do nálevu vložíme ředkvičky.

  • 2

    Před podáváním necháme marinovat v lednici aspoň půl hodiny.

Komentáře k receptu