Zadělávaná dýně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 600 g Dýně
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.75 hrnek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 296.6 mg
  • Draslík 673 mg
  • Vláknina 1713.8 mg
  • Vitamín A 1713.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou dýni podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Nastrouháme ji nahrubo a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  • 2

    Do rozehřátého másla vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut.

  • 3

    Potom přidáme podušenou dými, sůl, špetku květu, smetanu a kopr. Necháme přejít varem. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy.

  • 4

    Na talíři přelijeme zadělávanou dýní vejce uvařená natvrdo.

Komentáře k receptu