Polévka z tykve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tykev
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 7 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 208.7 mg
  • Draslík 499.3 mg
  • Vláknina 4669.8 mg
  • Vitamín A 4669.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou tykev oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Omyté rajče a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a vše dusíme doměkka.

  • 2

    Měkkou zeleninu rozmixujeme, zředíme horkým mlékem a přidáme máslo, cukr, sůl, pepř a bujón. Polévku přivedeme k varu.

  • 3

    Po chvíli polévku odstavíme z ohně a zjemníme žloutky, rozmíchanými se lžící mléka.

Komentáře k receptu