Plněná tykev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Vepřové maso pečené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Tykev
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 161.8 mg
  • Draslík 1777.7 mg
  • Vláknina 23489.8 mg
  • Vitamín A 23489.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané tykve podélně rozpůlíme a povaříme v osolené vodě s celým pepřem asi 5 minut.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a podusíme. Do směsi vmícháme drobně nakrájené pečené maso, pepř, sůl a vejce.

  • 3

    Z okapaných tykví vydlabeme dužinu, naplníme je masovou směsí a urovnáme je do zapékací mísy, vymazané máslem.

  • 4

    Pečeme v silně vyhřáté troubě pod pokličkou 10 minut, dopékáme bez pokličky.

Komentáře k receptu