Tykvové zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tykev
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 446.3 mg
  • Vláknina 4365.3 mg
  • Vitamín A 4365.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme spolu s kmínem na sádle.

  • 2

    Přidáme oloupanou, na hrubší nudličky nastrouhanou tykev, osmažíme ji, podlijeme trochou vody, osolíme a zaprášíme moukou. Dusíme téměř doměkka na mírném ohni.

  • 3

    Po chvíli rozmícháme tykev s propařenou moukou, podlijeme trochou vody, osladíme, okyselíme a dusíme doměkka. Tykev je dušená brzy, snadno se rozvaří.

Komentáře k receptu