Podzimní dýňový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 500 g Dýně
  • 150 g Salát Polníček
  • 200 g Celer bulvový
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 125 ml Ocet jablečný
  • 75 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 822.2 mg
  • Vláknina 19993.8 mg
  • Vitamín A 19993.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme 75 ml vody a octa, cukr, citronovou kůru a celou skořici. Přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou dýni a dusíme 15 minut. Poté odstraníme skořici a citronovou kůru, vyjmeme dýni a necháme ji okapat.

  • 2

    Oloupaný, nadrobno nakrájený celer opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty, zalijeme 50 ml octa a 6 lžícemi dýňového vývaru, osolíme, opepříme. Vmícháme oloupanou, jemně krájenou cibuli a necháme částečně vychladnout.

  • 3

    Polníček omyjeme, upravíme na talíře a podáváme s dýní, rozkrájeným jablkem, ořechy a octovou zálivkou.

Komentáře k receptu