Italské dýňové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 1000 g Dýně
  • 500 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 1044.8 mg
  • Vláknina 6976 mg
  • Vitamín A 6976 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Osmahneme na 30 g másla, přilijeme 250 ml vína, přidáme nasekanou petrželku a chvíli podusíme.

  • 2

    V jiném kastrole na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 250 ml vína. Podusíme asi 20 minut, potom přilijeme vývar a rýži uvaříme doměkka. Scedíme a smícháme s dýní. Rizoto podle chuti osolíme.

  • 3

    Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu