Grilovaná dýně a kuskus salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Kuskus
  • 50 g Oříšky piniové
  • 20 g Máta
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 40 g Limetková kůra
  • 5 ml Med včelí
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 5 ml Chilli omáčka
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Dýně Hokkaidó
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 345.8 mg
  • Vláknina 13964.6 mg
  • Vitamín A 13964.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni rozpůlíme, vydlabeme semena a zbytek nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vložíme do mísy, zalijeme olejem, osolíme a opepříme a ogrilujeme 10 minut z obou stran, až je dýně osmahlá a měkká. Vrátíme zpět do mísy, přidáme balsamico ocet, chilli omáčku a med a dobře promícháme.

  • 2

    Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme nabobtnat. Přidáme nasekanou jarní cibulku, piniové oříšky, limetkovou kůru a bylinky, jemně promícháme a podáváme s grilovanou dýní.

Komentáře k receptu