Řecký salát s dýní a feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Dýně
  • 200 g Mozzarella
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Feferony sterilované
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 4205 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 1098.2 mg
  • Vláknina 11641.8 mg
  • Vitamín A 11641.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 236.2 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malou oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, kostky dýně povaříme 2 - 4 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy. Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Nakládané malé feferonky rozkrájíme na poloviny. Česnek oloupeme, drobně posekáme, petrželku omyjeme, lístky otrháme, Mozzarellu krájíme na plátky.

  • 2

    Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet, sůl, pepř, vše dobře promícháme.

  • 3

    Dýni, cibulku, feferonky, česnek, petrželku a Mozzarellu promícháme s dresingem, necháme odpočinout 10 minut, podáváme.

Komentáře k receptu