Dýňové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 9 g Sůl
  • 5 g Kari koření
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 600 g Maso mleté - mix
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 2 g Anýz mletý
  • 800 g Dýně
  • 100 g Paprika červená
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 60 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1448 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1605.6 mg
  • Vláknina 21686 mg
  • Vitamín A 21686 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.6 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýně oloupeme, z dužniny odstraníme semena a nakrájíme ji na kostičky. Česnek a cibuli nasekáme. Řapíkatý celer pokrájíme na kousky. Z chilli papričky odstraníme semínka a také ji nasekáme, papriku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, přisypeme cibuli nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme maso a orestujeme je (stále mícháme, aby se nespojovalo a zůstalo drobivé). K dobře orestovanému masu přidáme kari, loupaná rajčata a necháme 15 minut dusit. Do tohoto základu přidáme nakrájenou dýni, kukuřici, kousky řapíkatého celeru, fazole i s nálevem, papriku na kostičky a nasekaný česnek a chilli papričku. Zalijeme vínem a vše necháme společně povařit dalších 15 minut. Hotové dýňové kari ochutíme solí a drceným anýzem.

Komentáře k receptu