Pečená dýně s chilli a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 600 g Dýně
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 25 g Skořice celá
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 614.7 mg
  • Vláknina 12168.4 mg
  • Vitamín A 12168.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni omyjeme, rozkrojíme, vybereme semínka a dáme stranou. Dýni i s kůrou nakrájíme na kostky. V misce smícháme chilli koření se solí, přidáme lístky šalvěje, nalámaný skořicový lusk, zalijeme olejem a promícháme. Touto směsí potřeme kostky dýně, vyskládáme do pekáčku, posypeme dýňovými semínky, která jsme odložili, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Pekáček odkryjeme a ještě 10 minut dopečeme. Nakonec odstraníme skořici.

  • 2

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu