Pečená dýně s medem a pomerančovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Dýně
  • 50 g Baby špenát
  • 90 ml Med včelí
  • 90 ml Olej olivový
  • 15 ml Pomerančová šťáva
  • 15 ml Ocet vinný červený
  • 15 ml Olej sezamový
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1197.7 mg
  • Vláknina 7644.8 mg
  • Vitamín A 7644.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni vypeckujeme a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Fenykl očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat, poté rozdělíme na talíře. Hroznový olej smícháme s octem, medem, pomerančovou šťávou, pepřem a solí.

  • 2

    Plátky dýně dáme na plech vyložený papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme při 230 °C 20 minut. Pomerančovou zálivku necháme ohřát. Pečenou dýni rozdělíme na talíře, posypeme fenyklem a zalijeme teplou zálivkou.

Komentáře k receptu