Dýňová pizza

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Dýně
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Droždí
  • 50 g Špenát
  • 50 g Klobása Chorizo
  • 50 g Sýr Taleggio
  • 20 g Rukola
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 255 mg
  • Vláknina 1425 mg
  • Vitamín A 1425 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme doměkka.

  • 2

    Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje.

  • 3

    Droždí smícháme s vodou (100 ml) a přidáme mouku a olej. Zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici.

  • 4

    Vyválíme na pizzu, potřeme dýňovým pyré, poklademe spařeným špenátem, klobásou nakrájenou na kolečka a sýrem.

  • 5

    Pečeme na maximum asi 8 minut.

  • 6

    Podáváme posypané rukolou.

Komentáře k receptu