Smažená zelenina v křehkém kabátku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Dýně
  • 1 ks Lilek
  • 6 ks Brambory
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2064.6 mg
  • Vláknina 9600 mg
  • Vitamín A 9600 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky veliké dle chuti.

  • 2

    Osolíme je a obalíme v mouce.

  • 3

    Bílky smícháme v sójové omáčce. V této směsi namočíme zeleninu a nakonec ji obalíme ve strouhance.

  • 4

    Smažíme ve fritovacím hrnci.

Komentáře k receptu