Čočka s tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 145 g Čočka jedlá
  • 200 g Hrášek
  • 600 g Tykev
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 678.9 mg
  • Vláknina 21832.5 mg
  • Vitamín A 21832.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přelijeme vařící vodou čočku, aby byla ponořená a 15 minut necháme stát. Pak vodu slijeme.

  • 2

    Rozehřejeme olej, dáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty. Přidáme bylinky a česnek a minutu smažíme. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, cukr, sůl, vodu a spařenou čočku.

  • 3

    20 minut vaříme zakryté.

  • 4

    Přidáme tykev, hrášek, petržel a pepř a 20 minut dusíme, dokud tykev nezměkne.

  • 5

    Na hlubokou mísu naservírujeme čočku a ozdobíme kouskem petržele.

Komentáře k receptu