Rybí polévka s tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 40 g Tuk
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tykev
  • 2 ks Žemle tuková
  • 3 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 1536.9 mg
  • Vláknina 36424.6 mg
  • Vitamín A 36424.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, opláchneme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme zeleninu, koření a uvaříme doměkka. Na polovině tuku osmahneme na kostičky nakrájenou tykev.

  • 2

    Vývar procedíme, přidáme osmahnutou tykev a 10 minut povaříme.

  • 3

    Posypeme petrželkou. Rybí maso vykostíme, nakrájíme a vložíme do polévky.

  • 4

    Podáváme s osmaženými kostičkami žemle.

Komentáře k receptu