Kapustové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta hlávková
  • 150 g Salám jemný
  • 200 g Strouhanka
  • 11.11 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 985 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 154.6 mg
  • Draslík 715.6 mg
  • Vláknina 7702.3 mg
  • Vitamín A 7702.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 158.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu nakrájíme na proužky, vložíme do osolené vařící vody a povaříme asi 3 minuty. Kapustu vyjmeme, ocedíme, dobře vymačkáme a umeleme (nebo jemně nakrájíme).

  • 2

    Uzeninu nakrájíme na malé kousky a přidáme ke kapustě spolu s vejcem, 3 lžícemi mouky, utřeným česnekem, strouhankou (120g), pepřem a solí. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme 8 válečků. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Krokety smažíme na rozehřátém oleji po všech stranách.

Komentáře k receptu