Špenátová polévka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1052 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 94.6 mg
  • Draslík 1439.2 mg
  • Vláknina 3371 mg
  • Vitamín A 3371 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté špenátové listy vložíme do malého množství osolené vody a povaříme. Měkký špenát přecedíme a po okapání nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Připravený špenát vložíme do vařícího vývaru, přidáme 30 g másla, rozšlehané vejce, pepř, muškát a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání na mírném ohni přihřejeme, až polévka zhoustne. Nakonec přidáme podle chuti sůl.

  • 3

    Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Komentáře k receptu