Polévka ze špenátového protlaku se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Bujón slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 232.1 mg
  • Vláknina 6219.8 mg
  • Vitamín A 6219.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a dobře povaříme.

  • 2

    Vmícháme mírně rozmrazený špenátový protlak rozkrájený na kousky, sůl, slepičí bujón a pepř. Polévku necháme přejít varem.

  • 3

    Nakonec přilijeme mléko a smetanu, přihřejeme, ale už nevaříme.

Komentáře k receptu