Čínské zelí dušené

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Zelí čínské
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 602 mg
  • Vláknina 6334.8 mg
  • Vitamín A 6334.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské zelí rozebereme na listy, omyjeme, necháme okapat. Listy naskládáme na sebe tak, aby silnější konce byly všechny na jedné straně. Nakrájíme na proužky.

  • 2

    Do kastrolu na rozehřáté máslo vložíme nejprve proužky silnější, osolíme, chvíli podusíme a poté přidáme jemnější části listů. Dosolíme, dodusíme a posypeme opraženou strouhankou.

Komentáře k receptu