Bramborák s kapustou a Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapusta hlávková
  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Šunka dušená
  • 0.67 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1023 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 44.6 mg
  • Draslík 1245.3 mg
  • Vláknina 16200 mg
  • Vitamín A 16200 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu nakrájíme na proužky, přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme asi 5 minut. Vodu slijeme, kapustu propláchneme, necháme okapat.

  • 2

    Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, šunku nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Ve dvou pánvích rozpustíme máslo. Do každé nasypeme 50 g šunky a opečeme ji. Přidáme brambory s kapustou a rozprostřeme je přes šunku. Osolíme, opepříme a upěchujeme lžící. Bramborák osmažíme po obou stranách do křupava.

  • 4

    Sýr rozkrájíme na plátky a rozložíme na upečené placky. Pánve přiklopíme pokličkou a smažíme ještě 3 minuty, až se sýr roztaví.

  • 5

    Na každý talíř položíme půlku bramboráku a ihned podáváme.

Komentáře k receptu