Salát caesar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb konzumní
  • 200 g Sardelové řezy
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1929 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 319.5 mg
  • Vláknina 1610.8 mg
  • Vitamín A 1610.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužek česneku nařízneme, potřeme jím vnitřek salátové mísy. Zbývající česnek dáme do pánve, přilijeme olej a 5 minut zahříváme, poté česnek vyndáme. Do horkého oleje vkládáme po částech kostky chleba, smažíme do křupava, necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 2

    Salátovou mísu vyložíme listy salátu, sardelové řezy rozkrojíme napůl a rozdělíme mezi salátové listy. Mísou zatřepeme, aby se chuť sardelí rozšířila na listy.

  • 3

    Vejce rozklepneme do mixéru, přidáme hořčici, worcester, citrónovou šťávu, koření a krátce promixujeme, za chodu přilijeme olej.

  • 4

    Zálivkou přelijeme salát v míse, lehce protřepeme, přidáme opečený česnek a salát rozdělíme do misek nebo necháme ve velké salátové míse.

  • 5

    Posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu