Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí svíčková
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 15 g Máta
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 ks Šalotka
  • 2 hrst Salát hlávkový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 796.8 mg
  • Vláknina 980.6 mg
  • Vitamín A 980.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve rozpálíme oheň v krbu nebo rozehřejeme troubu na grilování. Pokud používáme gril, potáhneme rošt alobalem. Na rošt pokládáme plátky kvalitního zadního hovězího masa z obou stran osolené a opepřené. Plátky potom z každé strany 5 - 7 minut prohříváme. Maso opékáme pozvolna, aby zůstalo šťavnaté a nepřipalovalo se. Grilované maso rozkrájíme na nudličky.

  • 2

    Mezitím v misce smícháme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli koření. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou šalotku a nudličky masa, dle potřeby dochutíme.

  • 3

    Servírujeme tak, že talíř poklademe listy hlávkového salátu, na ně klademe masovou směs. Posypeme nahrubo nasekanými lístky koriandru a máty peprné.

Komentáře k receptu