Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hroznové víno
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 500 g Zelí kysané
  • 80 g Šalotka
  • 800 g Kachní prsa
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Jalovec
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 166.9 mg
  • Draslík 1034.2 mg
  • Vláknina 6828.3 mg
  • Vitamín A 6828.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej i máslo a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty, poté je vyjmeme.

  • 2

    Šalotky omyjeme, nakrájíme na jemné plátky a ve vypečené šťávě necháme zesklovatět. Jalovčinky lehce rozmačkáme a přidáme s bobkovým listem do pánve.

  • 3

    Kyselé zelí načechráme dvěma vidličkami a s vínem přidáme ke směsi. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme asi 5 minut.

  • 4

    Kachní prsíčka položíme na zelí a pod pokličkou pozvolna dusíme 25-30 minut. Hroznové víno omyjeme, bobule rozpůlíme, vmícháme do zelí a 4-5 minut prohřejeme. Před podáváním odstraníme bobkový list.

Komentáře k receptu