Fazole se smetanou a škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Vepřové škvarky
  • 400 g Zelí kysané
  • 400 g Fazole
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.8 l Voda pitná
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1055 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 206.9 mg
  • Vláknina 4333.1 mg
  • Vitamín A 4333.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme den dopředu do studené vody (8 dl). Druhý den fazole dáme do čisté vody a pomalu je vaříme se solí a bobkovým listem doměkka minimálně 1 hodinu.

  • 2

    Mezitím si pokrájíme škvarky na menší kusy a v pánvi se sádlem je znovu rozpálíme, přimícháme strouhanku, promícháme a odstavíme z plotny.

  • 3

    Uvařené fazole dáme do zapékací mísy, vyjmeme bobkový list, smícháme je se škvarky a strouhankou, dochutíme solí, pepřem a zalijeme smetanou.

  • 4

    Mísu zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme 30 minut při 200 °C. Zapečené fazole podáváme s kysaným zelím a chlebem.

Komentáře k receptu