Ježci z Beskyd

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřový bok
  • 0.5 polévková lžíce Koření Gyros
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1067 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 588.6 mg
  • Vláknina 4116 mg
  • Vitamín A 4116 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vysoký prorostlý (libový) bůček bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Maso rozklepeme, potřeme z každé strany rozetřeným česnekem, osolíme a posypeme kořením Gyros a černým pepřem.

  • 2

    Na každý plátek naneseme vrstvu kysaného zelí a plátky bůčku stočíme do závitku a upevníme párátky.

  • 3

    "Ježky" dáme do zapékací mísy a do předehřáté trouby, podlijeme je 1 dl vody.

  • 4

    Pečeme při 220 °C přibližně 40-50 minut dozlatova. Během pečení "ježky" otáčíme a poléváme výpekem.

Komentáře k receptu