Růžičkové kapusty se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Kapusta růžičková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Niva 50% - tavený
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 91 mg
  • Vláknina 8946 mg
  • Vitamín A 8946 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapusty omyjeme, zalijeme vodou a dusíme 5 minut. Vejce rozklepneme, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, sůl, pepř, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr a smícháme spolu s měkkými kapustami. Do skleněné mísy položíme máslo, v mikrovlnné troubě zahřejeme na 1 minutu, na teplé máslo položíme připravené kapusty a posypeme nasekaným pórkem.

  • 2

    Naplněnou mísu vrátíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme a necháme dusit 2 minuty.

  • 3

    Hotové jídlo vyjmeme, přiklopené necháme 1 minutu ustálit a porcujeme na mělké talíře.

Komentáře k receptu