Sterilovaný segedínský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 235 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 1 kg Zelí kysané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 148.1 mg
  • Draslík 436.4 mg
  • Vláknina 7611.2 mg
  • Vitamín A 7611.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4218 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo, necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a krátce podusíme.

  • 2

    Sudové zelí vymačkáme, pokrájíme, přidáme do kastrolu, promícháme a společně dusíme do poloměkka. Mezitím rozmícháme mouku ve smetaně, přilijeme k zelí a necháme povařit.

  • 3

    Horký guláš rozdělíme do sklenic, ihned zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temém a studeném místě.

Komentáře k receptu