Zelné závitky s masem a kaštany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Vodní kaštany v nálevu
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 1.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 169.3 mg
  • Draslík 801.4 mg
  • Vláknina 10159.4 mg
  • Vitamín A 10159.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, nakládané kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Zelí očistíme, vložíme do vroucí vody, aby se listy lépe oddělily. Poté oddělíme 8 listů, seřízneme tuhá žebra.

  • 2

    V míse promícháme mleté maso, sůl, pepř, kaštany, zázvor, cibulky, sójovou omáčku, vejce, česnek. Dobře propracovanou směs rozdělíme na zelné listy, zabalíme a naskládáme na pařák. Do hrnce vlijeme horký vývar, vložíme pařák se závitky a pod poklicí dusíme na páře asi 15 – 20 minut. Poté pařák vyjmeme z hrnce a závitky držíme na teple.

  • 3

    Do zbylého vývaru v hrnci zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve 2 lžících vody. Do omáčky přidáme chilli omáčku a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Závitky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu