Hovězí karbanátky se špenátem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Strouhanka
  • 60 g Baby špenát
  • 160 g Hovězí maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Paprika pálivá mletá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 172.3 mg
  • Draslík 521.8 mg
  • Vláknina 3877.4 mg
  • Vitamín A 3877.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, majoránku, vejce, omytý, nadrobno pokrájený baby špenát, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, prolisované stroužky česneku, 20g strouhanky a 2 lžíce nastrouhaného sýru. Směs dobře promícháme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Z masové směsi vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a poklademe na plech. Plech s karbanátky vložíme do středu trouby a pečeme je do zlatohněda z každé strany přibližně po 8-10 minutách.

  • 3

    Karbanátky podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu