Hlávkový salát s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 76.6 mg
  • Vláknina 2985 mg
  • Vitamín A 2985 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát zbavíme ovadlých listů, omyjeme a natrháme na kousky.

  • 2

    Omytý kopr jemně nasekáme.

  • 3

    Z vody, octa a soli připravíme nálev. Salát do něj ponoříme, po chvíli vyjmeme a na talířku jej polijeme jogurtem rozkvedlaným s koprem.

Komentáře k receptu