Uzenina zapečená se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Klobása Dunajská
  • 400 g Zelí kysané
  • 20 g Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 233.7 mg
  • Vláknina 4687.4 mg
  • Vitamín A 4687.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme překrájené zelí, trochu vody (nebo nálevu ze zelí) a krátce podusíme.

  • 2

    Polovinu zelí narovnáme do čtyř zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájenou uzeninu - klobásu nebo salám, na ně opět zelí a vše zalijeme smetanou.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu