Salát s vinnými hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hroznové víno
  • 30 g Mandle
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Sýr balkánský
  • 300 g Salát kadeřavý
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 3 špetka Sůl
  • 1 dl Ořechový olej
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 826.7 mg
  • Vláknina 7910.9 mg
  • Vitamín A 7910.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme zálivku: do misky dáme 3 polévkové lžíce Sherry octa, přidáme 3 špetky soli, lžičku citronového pepře a postupně přilijeme 1 dl ořechového oleje, vše dobře promícháme.

  • 2

    Listy kadeřavého salátu omyjeme a dáme do mísy. Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky, mandle a vlašské ořechy posekáme na menší kusy a v pánvi nasucho je dozlatova opražíme. Zelené a modré vinné hrozny omyjeme a bobule rozkrájíme na poloviny. Balkánský sýr nakrájíme na kostky.

  • 3

    V míse s marinádou promícháme všechny ingredience a salát odložíme na 30 minut do chladničky. Řeřichu omyjeme a pokrájíme.

  • 4

    Vychlazený salát ozdobně dáme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.

Komentáře k receptu