Tuňákový salát s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salát ledový
  • 500 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 300 g Fazole
  • 60 g Olivy bez pecky
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 99 mg
  • Vláknina 1671.5 mg
  • Vitamín A 1671.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy opereme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka a namočíme do pomerančové a citrónové šťávy. Salátové listy natrháme na menší kousky, namočíme do octa a cukru, promícháme a necháme chvilku namočené.

  • 2

    Do salátové mísy vysypeme fazole bez vody, přidáme tuňáka, připravenou cibuli, salátové listy, na kolečka nakrájené olivy, dochutíme pepřem, promícháme a porcujeme na talíře. Každou porci pokapeme olejem.

Komentáře k receptu