Míchaný zeleninový salát s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 100 g Ředkvička
  • 250 g Salát hlávkový
  • 30 g Petržel - nať
  • 70 g Fenykl sladký - hlíza
  • 80 g Paprika červená
  • 80 g Čekanka
  • 120 g Okurka salátová
  • 40 g Ančovičky konzervované
  • 50 g Štěrbák zahradní
  • 120 g Olej olivový extra panenský
  • 50 g Roketa
  • 30 g Kapary
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 5.7 mg
  • Draslík 391.5 mg
  • Vláknina 5950 mg
  • Vitamín A 5950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky nakrájíme na silnější nudličky, posekáme petrželovou nať, rajčata nakrájíme na kostičky, okurku podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a dužinu nakrájíme na menší kousky, ředkvičky, fenykl a čekanku na plátky. Hlávkový salát omyjeme, vnější listy vyhodíme, vnitřní natrháme, štěrbák a roketu také natrháme. Všechny saláty a zeleninu přendáme do salátové mísy a promícháme.

  • 2

    Do mixéru nalijeme olej, ocet, přidáme kapary, slité ančovičky a rozmixujeme dohladka. Tímto dresinkem zalijeme salát v míse, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu