Salát z lososa s řeřichou
Suroviny
- 50 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Řeřicha
- 400 g Losos - filety
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Křen
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Šalotka
- 8 ks Vejce křepelčí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 237.7 mg
- Draslík 633.8 mg
- Vláknina 2360.8 mg
- Vitamín A 2360.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme 200 ml vody a umístíme do něj pařák. Vodu přivedeme k varu a na pařáku v páře 5 minut vaříme lososa.
-
2
Řeřichu, špenát a hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Řeřichu nasekáme nadrobno, špenát a hlávkový salát také. Rozdělíme na talíře a zlehka promícháme. Uvařené rybí filé nakrájíme na kousky o velikosti sousta a přidáme k zelenině. Křepelčí vejce uvaříme v osolené vodě, zchladíme ve studené vodě a oloupeme skořápku. Vejce rozpůlíme a přidáme do talířů k rybě a zelenině.
-
3
Připravíme si zálivku. V misce smícháme ocet a olej, přidáme strouhaný křen, prošleháme. Osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát. Oloupeme šalotku a nasekáme nadrobno. Jemně posekáme kopr. Šalotkou a koprem na závěr zasypeme salát.