Salát z kachních prsou na medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Salát hlávkový
  • 500 g Kachní prsa
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 3 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Jablko granátové
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 933 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 205.7 mg
  • Draslík 1345 mg
  • Vláknina 12573 mg
  • Vitamín A 12573 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa s kůží a bez kostí očistíme, umeleme pepř, na čtvrtky překrájíme menší rajčata, listy mladého hlávkového salátu opereme, odstředíme a překrájíme na poloviny.

  • 2

    Ve velkém kastrole rozpálíme ořechový olej. Jakmile se z oleje začne kouřit, vložíme do něho osolená a opepřená kachní prsa kůží dolů a při vysoké teplotě je smažíme. Když kůže zhnědne, kastrol stáhneme z ohně a vložíme do trouby předehřáté na 190°C. Při této teplotě pečeme stále dolů kůží 7-10 minut, až maso změkne. Potom maso odložíme do tepla, tuk slijeme a necháme stranou a do kastrolu dáme máslo a vrátíme ho na oheň. Když máslo začne pěnit, do kastrolu přidáme tymiánové lístky s medem, zahřejeme, stáhneme oheň a vložíme kachní maso kůží nahoru. Jednu minutu opékáme, pak maso vyjmeme a nakrájíme na proužky, šťávu přilijeme k vypečenému tuku.

  • 3

    Nakonec připravíme zálivku. Metličkou dobře vyšleháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem a kachním výpečkem.

  • 4

    Listy salátu rozdělíme na talíře, ozdobíme rajčaty, semínky a nakrájenou dužinou granátového jablka a navrch položíme proužky kachního masa.

  • 5

    Salát servírujeme přelitý zálivkou a posypaný bazalkovými lístky.

Komentáře k receptu