Normandská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Celer - nať
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 687.2 mg
  • Vláknina 8562.8 mg
  • Vitamín A 8562.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí vodou vložíme oloupané brambory nakrájené na čtvrtky, pórek nakrájený na kousky, sůl a pepř. Vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Potom přidáme spařenou nahrubo nakrájenou kapustu, zelené fazolky, celerovou nať, snítku petrželky a lžíci sádla. Vaříme asi 1 hodinu na silném ohni.

  • 3

    Polévku podáváme bez chleba.

Komentáře k receptu