Kapusta pečená s masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 1526.8 mg
  • Vláknina 14694.8 mg
  • Vitamín A 14694.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 321.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu rozčtvrtíme, krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji.

  • 2

    Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme kapustu, plátky uzeného masa, rajčata a cibuli s česnekem. Pokrm opepříme a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v mírně vyhřáté troubě pod pokličkou asi 30 minut. Dopékáme bez pokličky, aby se odpařila tekutina.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu