Kapusta dušená s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Kapusta hlávková
  • 500 g Brambory vařené
  • 300 g Mrkev kořen
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 782.7 mg
  • Vláknina 13719.8 mg
  • Vitamín A 13719.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky. Omytou, košťálu zbavenou kapustu uvaříme do poloměkka a nasekáme.

  • 2

    V kastrole na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli. Přidáme mrkev, podlijeme vývarem z kapusty a dusíme 20 minut. Potom přidáme nasekanou kapustu, sůl, pepř, mírně podlijeme a zvolna dodusíme.

  • 3

    Ve 3 lžících vody rozkvedláme lžíci mouky, nalijeme na zeleninu a povaříme do zhoustnutí. Podle chuti pokrm dosolíme.

  • 4

    Uvařené brambory krájíme na kostičky a smícháme s uvařenou zeleninou tak, aby zůstaly celé. Vše prohřejeme, rozdělíme na talíře a poklademe vločkami másla.

Komentáře k receptu